Har du skønhedsprodukter i dine køkkenskabe?

Det har du garanteret 🙂 De fleste har olie, salt, citroner, havregryn og alle mulige almindelige råvarer, som kan blive til de lækreste skønhedsprodukter.

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg laver de fleste af mine cremer, kropsolier og læbepomader selv. Men der kan laves så meget mere, og du behøver slet ikke at fortvivle, hvis du står og skal i byen, og er løbet tør for bodyscrub, saltvandsspray eller hårmaske.

Har du fx. en økologisk citron, groft salt og lidt olivenolie (eller anden spiseolie), kan du både give håret en olie/citronkur, peele dine tørre hæle og albuer, og skrubbe de ‘skællede’ skinneben. Citron har mange fantastiske egenskaber, og er på samme tid både peelende, genfugtende, helende og rensende. Det er ikke bare noget jeg siger – prøv det selv, og mærk efter. Saltet peeler som blidt sandpapir, men er også en naturlig ingrediens i huden i forvejen. Olien kender vi alle – olie på fugtig hud eller i fugtigt hår, giver den blødeste og sundeste hud, og det mest skinnende hår at se på.

Halvér citronen (husk at skrælle det yderste af den gule skal på citronen, og at gemme det i fryseren til en anden dag, hvor du fx. skal bage en citronkage, der har brug for ekstra smag) og pres saften ud af den. Bland saften med en smule spiseolie – fx. 2 spiseskefulde. Fordel saft og olie i håret og bind et håndklæde omkring, så der ikke kommer citron eller olie på møbler og tøj. Lad virke mens du smukkeserer resten af kroppen 🙂

Tag de to halve citroner, der nu er presset tomme for saft. Hæld et par spiseskefulde groft salt i hver halvdel og top op med en skefuld olie. Nu kommer det smarte; en halv citron passer nemlig perfekt ned over din hæl. Vrid, drej og mas citronen rundt på hælen, så saltet får godt fat i den tørre hud. Gør det samme på dine albuer, hvis de er meget tørre. ‘Riv’ en flænge i de halve citroner, så de kan mases flade, og du kan bruge resterne på den tørre hud på skinnebenene.

Du er nu klar til at gå i bad. Skyl grundigt citron, salt og olie af kroppen, og vask håret som du plejer i almindeligt shampo.

Skønhedsprodukter behøver slet ikke at være dyre eller fyldt med kemiske ingredienser, vi ikke kender navnene på. Og savner du parfumeduften, kan du sagtens tilsætte et par dråber essentiel olie, men efter min mening, dufter citronen dejligt nok i sig selv. 🙂

Skriv en kommentar